Ispod vagona otkriveno 13 Avganistanaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2015, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispod vagona otkriveno 13 Avganistanaca

U današnjoj zajedničkoj akciji carinika i policije, na železničkoj stanici Preševo, 13 državljana Avganistana sprečeno je da ilegalno uđe u Srbiju, saopštila je Upraav carina.

Radi se uglavnom o dvadesetogodišnjacima koji su pokušali da se domognu Zapadne Evrope sakrivši se u prostore koje su ispod dva vagona napravili od dasaka.

Kako je navedeno, kao i u svim prethodnim slučajevima, svi su predati u dalju nadležnost MUP.

Međunarodni teretni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << voz u kome su otkriveni bio je prazan, krenuo je iz Grčke i samo je tranzitirao kroz Srbiju, a u kompoziciji su se nalazili vagoni sa različitim krajnjim destinacijama.

U saopštenju se navodi da su se ilegalni emigranti podelili u dve grupe, pa su se slučajno ili namerno njih sedmorica sakrila ispod vagona koji je išao do Mađarske, a šestorica ispod onog koji je išao put Češke.

Carinici i policajci na ovom graničnom prelazu prilično često otkrivaju ilegalne emigrante, pa je tako od početka godine u tome, mimo današnjeg pokušaja, sprečeno više od dvedeset stranih državljana da ilegalno uđu u našu zemlju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.