Islamska zajednica: Za napad na zgradu u Ljubljani krivi pozivi medija

Izvor: Blic, 29.Nov.2015, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska zajednica: Za napad na zgradu u Ljubljani krivi pozivi medija

Islamska zajednica Slovenije saopštila je danas da su za napad na zgradu te zajednice krivi "pozivi nekih medija".

Na zgradi Islamske zajednice Slovenije u Ljubljani na ulaznim vratima objekta nepoznata lica su sinoć razbila prozor.

- Islamska zajednica osuđuje takve akte i očekujemo da će policija obaviti svoj posao kako se slični slučajevi ne bi događali - navedeno je u saopštenju zajednice, koja i od odgovornih u državi očekuje da spreče "huškanje ljudi" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protiv muslimana.

Iistaknuto je da se islamofobija u slovenačkom društvu poslednjih nedelja bez potrebe brzo širi i s pisanjem nekih medija, koji kako je navedeno, namerno šire mržnju i netrpeljivost.

- Naša ljubav prema svim ljudima je jača od mržnje nekih medija prema muslimanima - saopštila je Islamska zajednica i pozvala sve članove da i ubuduće "šire dobro prema svim ljudima".

Policijska uprava Ljubljane saopštila je da je bila obaveštena o događaju, a policija utvrdila da su noću nepoznata lica razbila staklo veličine trideset puta četrdeset santimetara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

IZ Slovenije: Za napad krivi pozivi nekih medija

Izvor: B92, 29.Nov.2015

Islamska zajednica Slovenije saopštila je da su za napad na zgradu te zajednice krivi "pozivi nekih medija"...Na zgradi Islamske zajednice Slovenije u Ljubljani na ulaznim vratima objekta nepoznata lica su sinoć razbila prozor..."Islamska zajednica osuđuje takve akte i očekujemo da će policija obaviti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.