Islamska država od heroina zaradi milijardu dolara godišnje

Izvor: Radio 021, 06.Mar.2015, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država od heroina zaradi milijardu dolara godišnje

Islamska država zarađuje godišnje jednu milijardu dolara na švercu avganistanskog heroina preko teritorija koje sada kontroliše, saopštila je Ruska federalna služba za kontrolu droge.

"Oblasti pod zasadima maka su sve veće. Ove godine mislim da ćemo čuti vesti o rekordnoj žetvi maka, pa tako i o visokim prinosima opijuma i heroina. To pitanje ne treba da se poteže samo u Moskvi, već i Ujedinjenim nacijama, s obzirom da to predstavlja pretnju ne samo za našu zemlju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << već i za evropsku bezbednost. U poslednjih pet godina, balkanska ruta za šverc droge se razdvojila, pa tako sada šverc heroina ide i preko iračke teritorije", rekao je šef FSKN Viktor Ivanov.

Prema njegovim rečima, ono što profit čini ogromnim je činjenica da se sada velike količine maka švercuju i preko teritorije koje kontroliše IS u Iraku.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.