Islamisti uništavaju hrišćanske grobove

Izvor: Radio 021, 17.Apr.2015, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamisti uništavaju hrišćanske grobove

Pripadnici Islamske države objavili su na društvenim mrežama snimke na kojima se vidi kako uništavaju hrišćanske grobove i nadgrobne spomenike u iračkom gradu Mosulu.

Islamisti su i ovim potvrdili da nastavljaju da uništavaju obeležja i spomenike drugih religija, prenosi Dejli mejl.

Uništavanje hrišćanskih grobova u Mosulu predstavlja najnoviji šokantni akt islamista koji sprovode teror prema drugim verskim zajednicama, uključujući i masovna pogubljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odrubljivanjem glava i silovanja, navodi Dejli mejl.

Hrišćanima je IS nanela znatne patnje i nevolje, pri čemu su mnoge od njih u Iraku i Siriji islamisti prinudili da biraju između napuštanja domova ili suočavanja sa smrću i plaćanja poreza za one koji nisu muslimani.

Islamisti su već uništili drevni asirski grad Nimrud, što je izazvalo osude UNESCO i međunarodne javnosti.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.