Islamisti oteli i ubili ranjenog egipatskog vojnika

Izvor: Blic, 23.Maj.2015, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamisti oteli i ubili ranjenog egipatskog vojnika

Islamistička grupa otela je danas u pokrajini severni Sinaj ranjenog egipatskog vojnika, a zatim ga ubila, saopštili su izvori iz bezbednosne službe.

Naoružana grupa zaustavila je vozilo Hitne pomoći u kojem su se nalazila dvojica ranjenih vojnika gradu Al Ariš. Pripadnici grupe zatim su ranili lekara i oteli vozilo i jednog vojnika, čije je telo kasnije pronađeno pored puta.

Egipatske snage bezbednosti često su bile meta napada, posebno na Sinaju, nakon svgavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << islamističkog predsednika Mohameda Morsija 2013. i žestokog obračuna vlasti sa njegovim pristalicama.

Za neke od najsmrtonosnijih napada odgovornost je preuzela grupa Ansar Bejt al Makdis, koja je promenila ime u Sinajska provincija prošle godine pošto se zaklela na vernost IS.

Egipat je u nedelju pogubio šestoricu islamskih ekstremista koje je vojni sud osudio prošle godine na smrt zbog ubistva dva vojna oficira tokom racije severno od Kaira u martu 2014.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Oteli i ubili ranjenog vojnika

Izvor: B92, 23.Maj.2015

Islamistička grupa otela je u pokrajini severni Sinaj ranjenog egipatskog vojnika, a zatim ga ubila, saopštili su izvori iz bezbednosne službe...Naoružana grupa zaustavila je vozilo Hitne pomoći u kojem su se nalazila dvojica ranjenih vojnika gradu Al Ariš...Pripadnici grupe zatim su ranili lekara...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.