Islam Karimov opet trijumfalno pobedio na izborima za predsednika Uzbekistana

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islam Karimov opet trijumfalno pobedio na izborima za predsednika Uzbekistana

Prema preliminarnim podacima Centralne izborne komisije, aktuelni predsednik Uzbekistana Islam Karimov (77), opet je pobedio na izborima za šefa države, osvojivši 90,39 odsto glasova birača, saopštio je danas predsednik CIK Mirza-Ulugbek Abdusalomov.

Za Karimova je glasalo 17,2 miliona ljudi, ili 90,39 odsto izašlih birača, a na izborima je učestvovalo 18,942 miliona ljudi, što je 91,8 odsto od ukupno upisanih građana sa parvom glasa.

Karimov je bio na čelu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Uzbekistanske Socijalističke Sovjetske Republike, dok je bila u okviru SSSR, a 29. decembra 1991. izabran je za predsednika nezavisnog Uzbekistana.

U skladu sa rezultatima referendum iz marta 1995, mandat mu je produžen do 2000, kada je ponovo biran na novih sedam godina.

Zvanični rezultati izbora CIK treba da objavi najkasnije 10 dana od održavanja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karimov pobedio na izborima u Uzbekistanu

Izvor: Akter, 30.Mar.2015

Aktuelni predsednik Uzbekistana Islam Karimov očekivano je odneo ubedljivu pobedu na predsedničkim izborima, pokazuju danas objavljeni preliminarni rezultati..Centralna izborna komisija saopštila je da je Karimov (77), koji je..na vlasti od 1990. kada je ta bivša sovjetske republika stekla..nezavisnost,...

Nastavak na Akter...

VASIN IZABRAN ZA PREDSEDNIKA POKRAJINSKOG ODBORA DS

Izvor: Radio Dunav, 31.Mar.2015, 01:12

Dosadašnji predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu Miroslav Vasin, koji je i potpredsednik Pokrajinske vlade i sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, ponovo je izabran za predsednika Pokrajinskog odbora DS (PO DS).. Na prvim direktnim izborima za predsednika...

Nastavak na Radio Dunav...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.