Izvor: Blic, 06.Dec.2016, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran želi saradnju sa Saudijskom Arabijom

Iran i njegov regionalni rival, Saudijska Arabija mogu i treba da sarađuju u cilju rešavanja regionalnih kriza, ocenjeno je u Teheranu.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Irana, Bahram Gasemi je rekao novinarima da nedavni sporazum Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) o smanjenju proizvodnje nafte i predsednički izbori u Libanu predstavljaju primere saradnje Irana i Saudijske Arabije.

Teheran je, uprkos prvobitnom oklevanju, potpisao sporazum OPEC-a koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vodi povećanju cene nafte.

Parlament Libana izabrao je u novembru bivšeg vojnog komandanta Mišela Auna za predsednika Republike, čime je to mesto popunjeno posle više od dve godine. Aun je mandat za formiranje vlade dao bivšem premijeru Sadu Haririju, bliskom Saudijskoj Arabiji.

Iran i Saudijska Arabija nemaju diplomatske odnose i podržavaju suprotstavljene strane u ratovima u Siriji i Jemenu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.