Iran uzvraća udarac: Najveća pretnja u regionu je Izrael

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran uzvraća udarac: Najveća pretnja u regionu je Izrael

Iranski predsednik Hasan Rohani rekao je da Izrael predstavlja "najveću pretnju" u regionu, nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanijahu upozorio protiv mogućeg nuklearnog sporazuma sa Islamskom Republikom.

Hasan Rohani

"Izrael tvrdi da govori o miru i upozorava na buduće opasnosti, dok sam predstavlja najveću pretnju u regionu", rekao je Rohani.

On je istakao da je svet zadovoljan kako napreduju pregovori Irana i šest svetskih sila o nuklearnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << programu Teherana, ali je samo Izrael nezadovoljan, prenela je agencija ISNA.

Rohani je optužio Izrael za posedovanje "velikog broja atomskih bombi", ističući da Izrael nije dozvolio timovima Međunarodne agencije za atomsku energija (IAEA) da sprovedu inspekciju nuklearnih postrojenja u zemlji, preneo je AFP.

Iran i šest svetskih sila - Britanija, Kina, Francuska, Rusija i Nemačka dogovorili su u novembru da će postići politički sporazum do 31. marta, a konačno rešenje, uključujući tehničke pojedinosti do 1. jula.

Međutim, Iran sada želi jedinstven sporazum koji uključuje i politički okvir i tehničke detalje.

Netanijahu je juče u govoru pred američkim Kongresom upozorio američkog predsednika Baraka Obamu da ne sklapa sporazum sa Iranom o nuklearnom programu te zemlje jer bi to bilo "odbrojavanje do moguće nuklearne noćne more".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.