Iran će dozvoliti IAEA inspekciju vojnog kompleksa Parčin

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran će dozvoliti IAEA inspekciju vojnog kompleksa Parčin

Iran će dozvoliti inspektorima Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) pristup tajnom vojnom kompleksu Parčin, u kome Teheran, prema sumnjama te agencija UN, radi na proizvodnji nuklearnog oružja.

Prema saopštenju stalne misije Irana u IAEA, Teheran je naveo da je dozvola zvaničnicima UN da posete kompleks Parčin, jugoistočno od prestonice, gest njegove dobre volje.

U saopštenju se dodaje da je preduslov posete poštovanje dogovorenih uslova za inspekciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dve strane, prenela je danas zvanična novinska agencija ISNA.

U poslednjem izveštaju u novembru 2011, IAEA je izrazila "ozbiljnu zabrinutost" zbog "moguće vojne dimenzije" iranskog nuklearnog programa, što je Teheran demantovao.

Zapad optužuje Iran da radi na proizvodnji atomskog naoružanja, dok Teheran to poriče, tvrdeći da je njegov nuklearni program namenjen proizvodnji struje i medicinskih izotopa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran će dozvoliti inspekciju vojnog kompleksa Parčin

Izvor: EMportal, 06.Mar.2012

Iran će dozvoliti inspektorima Međunarodne agencije za atomsku energiju pristup tajnom vojnom kompleksu Parčin, u kom Teheran, prema sumnjama Agencije, radi na proizvodnji nuklearnog oružja.

Nastavak na EMportal...

Iran će dozvoliti inspektorima međunarodne agencije za atomsku energiju da obiđu objekat Parčin

Izvor: Vostok.rs, 06.Mar.2012

06.03.2012. -..Iran obećava da će dozvoliti inspektorima NAGATE da izvrše kontrolu nuklearnog objekta, navodi se u saopštenju iranskog predstavništva koje se nalazi pri sedištu te agencije u Beču. Prema zapadnim obaveštajnim agencijama, na vojnim poligonima objekata Parčin, vrše se eksperimenti,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.