Irak i Nemačka traže od UN da zaštiti iračko nasleđe od islamista

Izvor: Blic, 22.Apr.2015, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak i Nemačka traže od UN da zaštiti iračko nasleđe od islamista

Irak i Nemačka pozvali su sve zemlje sveta da podrže rezoluciju UN koja bi zaštitila istorijsko nasledje Iraka od daljeg razaranja ekstremističke organizacije Islamska država.

Islamisti uništavaju delove drevnog grada Hatre

Ministar spoljnih polova Iraka Ibrahim al-Džafari i zamenik nemačkog

ambasadora pri UN Hajko Toms su tu zajedničku inicijativu najavili u utorak u govorima u Generalnoj skupštini UN.

Ranije ovog meseca je Islamska država >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << objavila snimke na kojima se vidi kako njeni pripadnici uništavaju drevne ostatke 2.000 godina starog grada Hatra na severu Iraka, a prošlog meseca je objavila snimak kako uništavaju delove asirskog grada Nimruda iz 13. veka pre nove ere.

Al Džafari je ocenio da bi napadi Islamske države trebalo da budu tretirani kao ratni zločin, a da bi počinioci trebalo suditi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.