Irak: ID zauzela deo Ramadija

Izvor: VOA, 15.Maj.2015, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: ID zauzela deo Ramadija

Pripadnici grupe Islamska država preuzeli su kontrolu nad kompleksom lokalne vlade u Ramadiju u Iraku i postavili svoje, prepoznatljive, crne zastave nad glavnim gradom pokrajine Anbar.

Član iračkog parlamenta je u razgovoru za Kurdski servis Glasa Amerike rekao da grad ipak nije potpuno pod kontrolom Islamske države. Iračka vojska, kako se veruje, i dalje drži vojni komandni centar u zapadnoj pokrajini Ramadi. Pobunjenici su tokom noći bacali bombe i tako prokričili put >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << do centra grada.

Ova ofanziva je težak udarac za vladine snage, koje se bore na nekoliko frontova kako bi ponovo preuzele kontrolu nad teritorijom na kojoj su pobunjenici. Iračka vojska je ranije ove godine uspela da protera pripadnike Islamske države iz Tikrita.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Bajden: Kontinuirana i ubrzana pomoć SAD-a Iraku

Izvor: RTS, 16.Maj.2015, 09:29

Sjedinjene Američke Države kontinuirano i ubrzano šalju oružje Iraku, izjavio je potpredsednik SAD-a Džo Bajden u trenutku nove ofanzive Islamske države na zapadu Iraka. . Potpredsednik SAD-a Džo Bajden je u telefonskom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.