Irak: Borba za Tikrit

Izvor: VOA, 03.Mar.2015, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Borba za Tikrit

Oko 30 hiljada pripadnika iračkih koalicionih snaga već treći dan vode žestoke borbe za Tikrit, suočeni sa snajperistima Islamske države i bombama postavljenim pored puta.

Viši američki vojni funkcioner je za Glas Amerike potvrdio da u borbama za preuzimanje Tikrita učestvuje i susedni Iran, koji je stavio na raspolaganje borbene avione kao i pripadnike specijalnih jedinica Revolucionarne garde Kuds.

Međunarodna koalicij predvođena Sjedinjenim Državama ne >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << učestvuje u borbama za Tikrit jer, kako kaže jedan američki vojni funkcioner, sve dok je Iran umešan Sjedinjene Države neće učestvovati u borbama.

Pobeda u Tikritu bi bila geografska odskočna daska za iračke snage da se približe Mosulu, drugom po veličini iračkom gradu koji je uporište ISIS-a.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.