Iračka vojska tuče po zapadnom Mosulu: Istrebljenje ID-a se nastavlja

Izvor: Vesti-online.com, 20.Feb.2017, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračka vojska "tuče" po zapadnom Mosulu: Istrebljenje ID-a se nastavlja

Iračke snage nastavile su danas napredovanje ka zapadnom delu Mosula, poslednjem uporištu takozvane Islamske države u Iraku. Tokom operacije u okviru ofanzive koja je juče pokrenuta, vojska je zauzela nekoliko sela, javio je BBC.

U operacijama učestvuje na hiljade vojnika, uz podršku artiljerije i vazdušnih snaga.

Iračke snage su okružile zapadni deo Mosula, ali na tom području se nalazi i oko 650.000 civila, nakon što su ih iračke snage uz podršku američkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << proterale iz istočnog dela grada u prvoj fazi ofanzive koja je završena prošlog meseca, prenosi Rojters.

Iračka avijacija je u subotu uveče bacila milione letaka u zapadni deo Mosula sa porukom stanovništvu da predstoji neposredna kopnena ofanziva da se protera Islamska država iz njihovih četvrti.

U lecima su "sadržana uputstva za građane da se pripreme da dočekaju uz dobrodošlicu iračke snage koje dolaze da oslobode njihove kvartove  i da upozore pripadnike Islamske države da polože oružje i predaju se".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslednji juriš? Iračka vojska napreduje u Mosulu

Izvor: B92, 20.Feb.2017

Mosul -- Iračke snage nastavile su napredovanje ka zapadnom delu Mosula, poslednjem uporištu takozvane Islamske države u Iraku...Tokom operacije u okviru ofanzive koja je juče pokrenuta, vojska je zauzela nekoliko sela, javio je BBC...U operacijama učestvuje na hiljade vojnika, uz podršku artiljerije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.