Iračka vojska oslobodila jgrad Hamdaniju

Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2016, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračka vojska oslobodila jgrad Hamdaniju

Iračka vojska oslobodila je hrišćanski grad Hamdaniju u akciji koja je otpočela s namerom da se oslobodi Mosul, koji je pod kontrolom DAEŠ-a.

General Rijad Džalal, komandant iračkih kopnenih snaga, rekao je za iračku televiziju da je u toku proces vraćanja lokalnih zvaničnika i otvaranja najvažnijih zgrada i institucija. Grad je poznat i pod nazivom Karakuš, a iračkim snagama je u borbi pomogla i jedna hrišćanska grupa boraca.

Lokalni mediji su preneli snimke na kojima se čuje kako zvone zvona na crkvama, prvi put posle dve godine, kada je DAEŠ osvojio grad. I kurdske snage u Iraku su u zoru krenule u novi juriš na Mosul na dva fronta u blizini malog grada Bašike.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.