Indija: Toplotni talas odneo više od 300 života

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija: Toplotni talas odneo više od 300 života

Toplotni talas u Indiji odneo je više od 300 života tokom aprila, a zvaničnici su u pojedinim oblastima zabranili kuvanje tokom dana kako bi sprečili požare u kojima je poginulo skoro 80 ljudi.

U istočnoj indijskoj državi Bihar zabranjeno je kuvanje između 9.00 i 18.00 nakon požara koji su izbili slučajno, a pogoršani su suvim vremenom, vrućinom i vetrom u naseljima sa kućama koje su pokrivene slamom, gde je poginulo 79 osoba.

Stanovnicima Indije je takodje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zabranjeno da pale korišćene useve i da održavaju rituale uz vatru koji su deo praktikovanja hinduizma.

Prema rečima zvaničnika, svako ko prekrši naredjenja vlasti mogao bi da se suoči sa zatvorskom kaznom do godinu dana Najmanje 300 ljudi je tokom aprila umrlo zbog posledica toplotnog talasa, a više od 330 miliona bori se protiv suše.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Toplotni talas u Indiji odnio više od 300 života

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Apr.2016

Toplotni talas u Indiji odneo je više od 300 života tokom aprila, a zvaničnici su u pojedinim oblastima zabranili kuvanje tokom dana kako bi spriječili požare u kojima je poginulo skoro 80 ljudi...U istočnoj indijskoj državi Bihar zabranjeno je kuvanje izmedju 9.00 i 18.00 nakon požara koji su...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.