IZBEGNUT SUDAR NA PISTI: Zamalo tragedija i sa trećim avionom Malezija erlajnza

Izvor: Kurir, 31.Jul.2014, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZBEGNUT SUDAR NA PISTI: Zamalo tragedija i sa trećim avionom Malezija erlajnza

Malezijski avion je hvatao zalet za poletanje kad mu je put presekao australijski avion koji je sletao

ADELAIDE - Samo pet meseci od nestanka aviona na letu MH 370 iznad Indijskog okeana i dve nedelje otkako je na istoku Ukrajine srušen boing 777 na letu MH 17, još jedan avion "Malezije erlajnz" zamalo da doživi katastrofu, ali ona je na sreću izbegnuta u poslednjem trenutku.

Avion te malezijske avio-kompanije koji je trebalo da poleti sa aerodroma u australijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << gradu Adelaideu za Kuala Lumpur, morao je naglo da koči dok je rulao po pisti i hvatao zalet za poletanje jer mu se na putu isprečio avion "Tajger era" australijske avio-kompanije koji je baš sletao.

U "Malezija erlajnzu" nisu hteli da komentarišu incident, a australijske vlasti tvrde da ni u jednom trenutku životi putnika i članova posade nisu bili ugroženi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.