ISTRAŽITELJI: Pilot je kriv za pad alžirskog aviona!

Izvor: Kurir, 01.Avg.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTRAŽITELJI: Pilot je kriv za pad alžirskog aviona!

Istražitelji su naveli da je avion za samo tri minuta pao sa visine nešto veće od 3.000 metara iznad Malija. Miror je naveo da su istražitelji to utvrdili na osnovu radarskih snimaka

LONDON - Istražitelji veruju da je pilot aviona "Er Alžira", koji se prošle sedmice sa 118 putnika i članova posade srušio na severu Malija, pokušao da zaobiđe oluju, ali se prerano vratio na početni kurs, čime je ponovo uleteo u nevreme, objavio je britanski "Miror".

Istražitelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su naveli da je avion za samo tri minuta pao sa visine nešto veće od 3.000 metara iznad Malija. "Miror" je naveo da su istražitelji to utvrdili na osnovu radarskih snimaka. List je dodao da je avion nestao sa radara nakon što je pilot zatražio dozvolu da promeni kurs da bi izbegao oluju.

Francuski general Žilber Dijender, koji predvodi istragu, rekao je da je moguće da je pilot mislio da je potpuno zaobišao oluju i da je hteo da se vrati na prvobitni kurs. "Nesreća se dogodila prilikom tog manevra", dodao je on.

Francuski ministar spoljni poslova Loran Fabijus nedavno je izjavio da su piloti aviona "Er Alžira" tražili "da se vrate" pre nego što je kontakt izgubljen.

"Ono što sigurno znamo jeste da je vreme bilo loše te noći, da je posada aviona tražila promenu rute, a zatim i da se vrati pre nego što je izgubljen kontakt", rekao je Fabijus novinarima, pre nego što je francuski ministar saobraćaja naveo da će analize crnih kutija iz srušenog aviona možda potrajati "nedeljama".

Avion se srušio pre osam dana, neposredno po poletanju iz Uagadugua, glavnog grada Burkine Faso, a trebalo je da sleti u Alžir.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.