ISLAMSKA DRŽAVA PRETI Sa talibanima ćemo napasti Indiju i započeti Treći svetski rat!

Izvor: Blic, 01.Avg.2015, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISLAMSKA DRŽAVA PRETI Sa talibanima ćemo napasti Indiju i započeti Treći svetski rat!

Prema dokumentu koji je nađen tokom pretresa jednog talibana u Pakistanu, Islamska država (ID) planira udružiti snage s talibanima i izazvati Treći svetski rat, u kojem bi nastupio konačan obračun muslimana i svih ostalih nevernika.

Plan koji se razrađuje na 32 stranice teksta ponešto je drugačiji od dosadašnjeg modela delovanja islamskih terorista. Prema zacrtanom okviru, ID bi trebalo da sklopi blisku saradnju s talibanima u Pakistanu, a odatle potom da izvede celi niz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << velikih napada na Indiju, koja je „Sveti gral džihadista“, prenosi vecernji.hr.

Ovo bi, prema ID-ovom planu, trebalo dovesti do reakcije SAD i zapadnih saveznika protiv celog niza muslimanskih zemalja, a prilično je izgledna i upotreba nuklearnog naoružanja između Indije i Pakistana, što bi dovelo do velikog rata svetskih razmera.

– Prihvatimo činjenicu da će kalifat preživeti i napredovati sve dok ne preuzme celi svet i odrubi glavu svakom neverniku koji je protiv Alaha – stoji u ISIS-ovom dokumentu koji tvrdi kako ne treba gubiti vreme i snagu na napade na SAD, već se treba fokusirati na akcije koje bi dovele do masovnog ustanka muslimana i pokretanja opšteg globalnog sukoba, koji će „dovesti do apolkalipse, odnosno smaka sveta“.

Prvi korak u ostvarenju ovog plana trebalo bi biti ujedinjavanje celog niza talibanskih frakcija koje danas, međusobno zavađene, deluju na području Pakistana i Avganistana. Ovaj zadatak biće poveren najboljim ISIS-ovim vođama koji će povezati trenutno sukobljene islamiste. Drugi deo plana predviđa izvođenje velikih, spektakularnih napada s velikim brojem žrtava. Ciljevi u planu nisu jasno zacrtani, ali jasno je da se radi o ciljevima u velikim urbanim središtima Indije gde bi, zbog velike napučenosti prostora, došlo do ogromnog broja civilnih žrtava.

Američke obaveštajne službe u ovom trenutku proveravaju verodostojnost dokumenta, ali reklo bi se je reč o stvarnom planu ID-a. Angažovani su stručnjaci koji analiziraju način pisanja, izlaganja predloga, rečenični sklop i sve upućuje na to da je dokument zaista napisan u vrhu Islamske države, verovatno u Siriji. Zabrinjavajuće je i što su pripadnici ove terorističke organizacije već primećeni na području Pakistana.

– Svesni smo prisutnosti ISIS-ovih militanata u Avganistanu i pažljivo nadziremo hoće li ovo dovesti do pogoršanja sigurnosne situacije u toj regiji – ustvrdio je Alista Baskej, zamenik portparola Nacionalnog bezbednosnog saveta Bele kuće. Inače, Indija je već decenijama primarni cilj mogućih napada islamskih radikala s područja jugoistočne i srednje Azije, još od razlaza s Pakistanom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ISIS preti: Sa Talibanima započinjemo Treći svetski rat

Izvor: Vesti-online.com, 01.Avg.2015

Prema dokumentu koji je nađen tokom pretresa jednog talibana u Pakistanu, Islamska država (ID) planira udružiti snage s talibanima i izazvati Treći svetski rat, u kojem bi nastupio konačan obračun muslimana i svih ostalih nevernika...Plan koji se razrađuje na 32 stranice teksta ponešto je drugačiji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.