ISLAMSKA DRŽAVA PRETI SRBIJI Spaliće vas plameni rata

Izvor: Blic, 25.Nov.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISLAMSKA DRŽAVA PRETI SRBIJI "Spaliće vas plameni rata"

Islamska država je objavila novu pretnju upućenu na adrese čak 60 zemalja, među kojima su zapadne zemlje, Rusija, Iran, ali i zemlje regiona. U novom videu koji je osvanuo na internetu, džihadisti poručuju Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i drugima da će ih "spaliti plameni rata".

"Mi se klanjamo samo Alahu. Amerika kaže da ima najveću vojsku u istoriji. Vi možete biti jaki u brojkama i oružju, ali vaši vojnici su uplašeni. Vraćaju se kući, svake godine ih 6.500 počini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << samoubistvo", izgovara u spotu muški glas, u stilu najave holivudskih blokbastera.

Na video snimku prikazane su zastave te "koalicije" koja uključuje SAD, Veliku Britaniju, Japan, Kanadu, Francusku i Australiju, Tursku...

"Vi ste deo vražje koalicije i gorećete", kaže glas na snimku.

Islamska država u video snimku preti SAD da će borci Islamske države "proganjati um američkih vojnika i sejati smrt u njihovim srcima" posle "neuspelih američkih misija u Avganistanu i Iraku", piše Hafington post.

Islamska država se u snimku dugom oko četiri minuta hvali i da širi svoju teritoriju, koja je, kako se navodi, već veća od Britanije, osam puta kao Belgija i 30 puta veća od Katara.

Slični video-snimci objavljeni su i na francuskom, ruskom i turskom jeziku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.