IS prodala Turskoj iračku naftu vrednu 800 miliona dolara

Izvor: Blic, 29.Nov.2015, 02:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IS prodala Turskoj iračku naftu vrednu 800 miliona dolara

Islamska držžava je za osam meseci na „crnom tržžišštu“ Turskoj prodala iračku naftu i gas u vrednosti od 800 miliona dolara, po cenama dva puta nižžim od svetskih, prema podacima specijalnih služžbi, izjavio je bivšši savetnik za nacionalnu bezbednost Iraka i jedan od lidera parlamentarne koalicije Držžava zakona Muvagak el Rubaj.

„U proteklih osam meseci ostvarena je prodaja iračke nafte i gasa na crnom tržžišštu Turske u vrednosti od 800 miliona dolara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pritom po ceni koja je za 50 odsto manja od cena na svetskom tržištu“, rekao je El Rubaj, prenosi Sputnjik.

"To je ono ššto mi nazivamo kiseonikom koji hrani IS i ako prekinemo dovod tog kiseonika uspećemo da je uguššimo"“, dodao je on.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.