IS objavila video pogubljenja na ruševinama Palmire

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jul.2015, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IS objavila video pogubljenja na ruševinama Palmire

Džihadisti Islamske države objavili su danas video u kojem se vidi kako su tinejdžeri militanti pogubili 25 sirijskih vojnika u arheološkim ostacima amfiteatra u gradu Palmira.

U video snimku je prikazana egzekucija koja se navodno dogodila nedugo nakon što su džihadisti 21. maja preuzeli kontrolu nad Palmirom, prenela je agencija AFP.

Na snimku se vidi kako militanti na bini amfiteatra ubijaju vojnike obučene u zeleno-braon uniforme, dok je u pozadini ogromna >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << crno-bela zastava Islamske države.

Pogubljenje su izvršili veoma mladi dečaci, koji su obučeni u kamuflažne uniforme, a na glavama nose braon trake. Egzekuciju su uživo gledala nekolicina muškaraca i dece, koji su sedeli u amfiteatru.

Prema nekim procenama, džihadisti IS su od preuzimanja Palmire do sada pogubili više od 200 ljudi na tom području.

Antički grad Palmira se nalazi na listi svetske baštine Uneska, a njegovo preuzimanje od strane IS je izazvalo veliku međunarodnu zabrinutost.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.