INVAZIJA PROSTITUTKI NA MILANO: 15.000 noćnih preduzetnica došlo na čuveni Expo

Izvor: Kurir, 06.Mar.2015, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INVAZIJA PROSTITUTKI NA MILANO: 15.000 noćnih preduzetnica došlo na čuveni Expo

Šteta što Italija ne oporezuje prostituciju, pa država neće zaraditi, lamentiraju italijanski mediji

MILANO - Privredna prestolnica Italije priprema se za Expo2015, čuvenu svetsku sajamsku izložbu, pa povećava i ponudu noćnih preduzetnica - 15.000 prostitutki stiže kao pojačanje milanskim kolegnicama.

Očekuje se da čuveni sajam poseti 20 miliona posetilaca, što je previše za 7.000 milanskih prostitutki. Zato su oglasi prepuni ponudom prigodnih nameštenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << stanova od 50-ak kvadratnim metara. Najamnina je 500 evra nedeljno, piše Korijere dela Sera.

Drugs and prostitutes are a surprisingly large chunk of Italy's economy: http://t.co/hwYUYIzvLf pic.twitter.com/ZOMwokiD7H

Italijanski BDP narastao je za 3,7 odsto otkako se u njega uračunava i trgovina seksualnim uslugama. Šteta je samo što prostitucija nije legalizovana i oporeziva, pa država neće zaraditi ništa - za razliku od Grčke ili Južne Afrike.

Italijanski list ukazuje na svetli primer Nemačke, koja je primila 40.000 prostitutki s istoka Evrope, pa je Berlin postao najveći bordel Starog kontinenta. Međutim, vlada Angele Merkel ubira porez od prostitucije, pa u zatvoru završe samo noćne preduzetnice koje rade na crno.

(Jutarnji.hr)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.