ID objavila video sa dvojicom napadača iz francuske crkve

Izvor: Blic, 27.Jul.2016, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ID objavila video sa dvojicom napadača iz francuske crkve

Novinska agencija Islamske države Amak postavila je danas video snimak dvojice muškaraca za koje kažu da su izvršili napad u crkvi u Francuskoj i na kome se oni zaklinju na lojalnost vođi grupe.

Na video snimku koji je objavila novinska agencija Amak, bliska islamistima, vide se dvojica muškaraca koji se na arapskom jeziku obraćaju lideru Islamske države Abu Bakru el Bagdadiju, a jedan od njih drži papir na kojem je odštampana zastava te ekstremističke organizacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Agencija je postavila snimak dan nakon što su dva mladića upala u crkvu u Normandiji tokom jutarnje mise i uzeli taoce.

Terorista s NANOGICOM Napadač iz crkve bio na slobodi samo sat vremena i odmah KRENUO DA KOLJE

Mladići su naterali sveštenika Žaka Amela da kleči u crkvi Sen Etjen du Ruvraj u blizini Ruana, severozapadno od Pariza, nakon čega su mu presekli vrat.

ID je preuzela odgovornost za jučerašnji napad u crkvi u kojem je ubijen 86-godišnji sveštenik, podseća AFP.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.