ID glavni osumnjičeni za napad u Turskoj

Izvor: VOA, 12.Okt.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ID glavni osumnjičeni za napad u Turskoj

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio da je Islamska država vrlo mogući počinioc bombaškog napada u Ankari u subotu, kada je poginulo najmanje 97 ljudi.

Istraga dvostrukog bombaškog napada u Ankari, u kojima je život izgubilo najmanje 97 ljudi, fokusirana je na Islamsku državu kao mogućeg počinioca, izjavio je danas turski premijer Ahmet Davutoglu.

Davatoglu je u intervjuu turskoj televiziji NTV rekao da je policija blizu da identifikuje jednog od dvojice bombaša-samoubica, >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << odgovornih za subotnji napad u Ankari, i da DNK analiza na posmrtnim ostacima ukazuje na određenu grupu.

Turski premijer je takodje rekao da je već utvrđeno kako su bombaši samoubice došli do mesta napada.

Turski mediji prenose da su vlasti uzele uzorke DNK članova porodica najmanje 16 osoba za koje se veruje da su pripadnici ekstremističke grupe Islamska država.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad. Pored 97 ubijenih u eksploziji je ranjeno oko 160 ljudi, što napad čini najtežim ove vrste u istoriji Turske.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.