I ruska crkva bojkotuje Tursku

Izvor: Vesti-online.com, 29.Nov.2015, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I ruska crkva bojkotuje Tursku

Održavanje Svepravoslavnog sabora u sedištu Carigradske patrijaršije, planirano za iduću godinu u Istanbulu, dovedeno je u pitanje s obzirom na ozbiljno pogoršanje rusko-turskih odnosa.

Delegacija Ruske pravoslavne crkve je već otkazala učešće na jednom od predsaborskih skupova, saopšteno je iz Moskovske patrijaršije.

Sveštenik RPC dr Aleksij Moroz, inače predsednik Sabora pravoslavne inteligencije, naveo je da se u incidentu sa ruskim vojnim avionom SU-24, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji su oborili Turci, "jasno oseća Božji promisao, da na dugi period bude otkazan ili odložen Svepravoslavni sabor, koji je trebalo da se održi 2016. pod pokroviteljstvom Konstantinopoljske patrijaršije, u muslimanskoj zemlji, u hramu - muzeju".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.