Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski premijer kritikovao Orbana zbog izbeglica

Premijer Hrvatske Zoran Milanović kritikovao je danas najave mađarskog predsednika vlade Viktora Orbana o eventualnoj gradnji zida i na granici s Hrvatskom kako bi se sprečili migranti u potrazi za boljim životom, ali i njegove izjave o izbeglicama, ocenivši da Orban ima "čudne stavove".

"Ne verujem u ograde. To nisu neprijatelji, a Mađarskoj taj zid neće ništa pomoći. Ljudi će ga zaobići", rekao je Milanović novinarima u Ludbergu.

Povodom pisanja medija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << o mogućem podizanju kvota za raspoređivanje izbeglica, po kojima bi Hrvatska umesto 550 trebalo da prihvati njih 3.200, Milanović je rekao da Evropska komisija kombinuje te kvote i da mu to nije neprihvatljivo.

"Spremni smo o tome da razgovaramo", poručio je hrvatski premijer.

On je dodao da je reč o ljudima koji su jako motivisani da dođu u Evropu i budu deo zajednice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Hrvatski premijer kritikovao Orbana

Izvor: Akter, 04.Sep.2015

Premijer Hrvatske Zoran Milanović kritikovao je danas najave mađarskog predsednika vlade Viktora Orbana o eventualnoj gradnji zida i na granici s Hrvatskom kako bi se sprečili migranti u potrazi za boljim životom, ali i njegove izjave o izbeglicama, ocenivši da Orban ima "čudne stavove".."Ne verujem...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.