Hrvatska pojačala nadzor duž granice s BiH

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Apr.2015, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska pojačala nadzor duž granice s BiH

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić izjavio je danas da je odmah po dobijanju informacija o napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, direktor hrvatske policije Vlado Dominić naložio pojačan nadzor duž cele granice s Bosnom i Hercegovinom.

"Posebno su pojačane mere nadzora državne granice, prilikom obavljanja granične kontrole, kontrole osoba, vozila i prtljaga, a preduzimaju se i druge mere u unutrašnjosti policijskih uprava s ciljem prevencije i sprečavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mogućeg ugrožavanja", rekao je za Hinu ministar Ostojić.

On je dodao da je pojačan nadzor naložen i službama nadležnim za prevenciju terorizma i da je policijskim službenicima posebno skrenuta pažnja da vode računa o svojoj zaštiti.

Ostojić je podsetio da je još nakon terorističkog napada u Parizu u januaru 2015. doneo odluku o osnivanju Radne grupe za praćenje problematike, prevencije i suzbijanja terorizma i da je za predsednika radne grupe imenovao glavnog direktora policije Dominića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.