Hrvatska odbija da od Slovenije primi ekonomske migrante

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2015, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska odbija da od Slovenije primi ekonomske migrante

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić rekao je danas da je Hrvatska "ponovo odbila zahtev Slovenije za povratak manje grupe ekonomskih migranta", i da je pre pet-šest dana bilo pokušaja ulaska ekonomskih migranata iz Srbije mimo dogovorene kontrolne tačke u Šidu.

"Ulaz je sprečen jer je nadzor državne granice bio takav da nisu uspeli da se probiju", rekao je Ostojić na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare u centru za izbeglice u Slavonskom Brodu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prenela je agencija Hina.

On je dodao da je izbegličkom rutom kroz Hrvatsku dosad prošlo 439.840 migranata.

Ostojić je danas najavio put u Makedoniju, gde će sa kolegom razgovarati o zaustavljanju talasa ekonomskih migranata na granici između Makedonije i Grčke.

"Ovaj problem bi trebalo da bude tema i ovonedeljne videokonferencije ministara unutrašnjih poslova zemalja na izbegličkoj ruti", dodao je.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.