Izvor: B92, 08.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija ratifikovala Lisabon

Hag -- Holandija je ratifikovala Lisabonski ugovor koji bi trebalo da poboljsa proces donošenja odluka u Uniji.

Ugovor je danas odobrio gornji dom holandskog parlamenta, mesec dana nakon što su ga ratifikovali poslanici donjeg doma velikom većinom glasova.

Holandija je 21. država EU koja je odobrila Ugovor. Da bi Lisabonski ugovor stupio na snagu, svih 27 država članica moraju da ga ratifikuju.

Budućnost tog dokumenta je međutim pod znakom pitanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budući da su ga Irci odbacili 12. juna na referendumu.

Lisabonskii ugovor je zamenio predlog evropskog ustava koji su Francuzi i Holanđani odbacili na referendumu 2005. godine. Holandska vlada je prošlog septembra odlučila da predlog Lisabonskog ugovora ne iznosi na referendum.

Vlada Holandije pozdravila je današnju odluku parlamenta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Holandija ratifikovala Lisabonski ugovor

Izvor: TV Avala, 08.Jul.2008

Holandija je danas ratifikovala Lisabonski ugovor koji bi trebalo da poboljsa proces donošenja odluka u Uniji.

Nastavak na TV Avala...

Holandija ratifikovala Lisabonski sporazum

Izvor: Blic, 08.Jul.2008

Holandija je danas ratifikovala Lisabonski ugovor koji bi trebalo da poboljša proces donošenja odluka u Uniji. Ugovor je danas odobrio gornji dom holandskog parlamenta, mesec dana nakon što su ga ratifikovali poslanici donjeg doma velikom većinom glasova.....Holandija je 21. država EU koja je odobrila...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.