Izvor: Blic, 24.Avg.2016, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija: Uhapšen zbog sumnje da je pripremao teroristički napad

Holandska policija uhapsila je 22-godišnjeg muškarca osumnjičenog da je pripremao teroristički zločin, nakon što je primećen kako vozi ulicama Ajndhovena sa skijaškom maskom na licu.

U saopštenju holandskog tužilaštva navodi se da je tokom pretrage kuće uhapšenog u računaru pronađena propaganda Islamske države, skijaška maska, nož, plastične vezice i dvokanalni radio.

Nije pronađen eksploziv ili oružje.

Osumnjičeni se danas pojavio pred sudom, gde mu je određen pritvor u trajanju od dve nedelje dok traje istraga.

Nisu saopšteni drugi detalji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Holandija: Policija uhapsila mladića osumnjičenog za terorizam

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Avg.2016

Holandska policija uhapsila je 22-godišnjeg muškarca osumnjičenog da je pripremao teroristički zločin, nakon što je primjećen kako vozi ulicama Ajndhovena sa skijaškom maskom na licu. U saopštenju holandskog tužilaštva navodi se da je tokom pretrage kuće uhapšenog u računaru pronađena...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.