Izvor: Večernje novosti, 31.Avg.2015, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija: Rigorozne mere za azilante, posle par nedelja šalju ih kući

Holandija planira uskoro da uvede nova pravila prema kojima će tražiocima azila uskratiti i hranu i smeštaj posle samo nekoliko nedelje ako njihov zahtev za azil bude odbačen, objavio je danas britanski Independent. Dok Nemačka "otvara vrata" da bi omogućila jednostavniji dolazak za izbeglice, a Francuska kritikuje Mađarsku zbog žičane ograde, holandska vlada ide u potpuno drugom pravcu, navodi list. Od novembra, svaki migrant koji ne dobije izbeglički status, biće deportovan u roku >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << od manje od mesec dana. U okviru novih mera, holandska vlada namerava da zatvori 30 regionalnih centara koji nude smeštaj, kupatilo i hranu za azilante, bez obzira na njihov status ili prijavu. Ove mere se smatraju kao politički pokušaj da se odvuku glasači od partije Gerta Vildersa, koja je poznata po antiimigracionim stavovima. Još samo dve zemlje EU imaju slične striktne mere - Finska i Britanija, dodaje Independent, dodajući da London želi da ode i korak dalje i ukine pomoć azilantima koji imaju porodice. Holandija je primila 18.790 molbi za azil prošle godine, navodi Evrostat. Od tog broja, 6.240 je odbijeno. Holandski premijer Mark Rute je branio nove mere, navodeći da je "suludo" ponuditi bezgraničnu pomoć onima koji ne dobiju status izbeglice. "Govorimo o grupi koja može da se vrati i čije vlade žele da ih prime nazad, ali to oni ne žele da učine", rekao je Rute.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nizozemska: Od novembra nove regulative za migracijsku politiku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Avg.2015

Nizozemska se priprema da uvede niz novih regulativa kojim će azilantima, u slučaju odbijanja zahtjeva, biti poslije nekoliko sedmica uskraćena hrana i utočište...Britanski dnevnik "Indipendent" navodi da će od novembra svaki migrant kojem bude odbijen status izbjeglice ili humanitarna zaštita...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.