Holandija: Bezbednosnim službama 129 miliona evra

Izvor: Blic, 28.Feb.2015, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija: Bezbednosnim službama 129 miliona evra

Holandski premijer Mark Rute izjavio je da će vlada obezbediti 129 miliona evra za bezbednosne i obaveštajne službe da bi mogle da se bore sa terorističkim pretnjama.

Rute je naveo da će taj novac biti upotrebljen za obuku i zapošljavanje osoblja u bezbednosnim agencijama da bi se "na duže staze borili protiv terorizma i pretnji džihadista".

Prema njegovim rečima, nivo pretnje u Holandiji, koji je sada na trećem stepenu od ukupno četiri, neće se najverovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << menjati u dogledno vreme.

Holandske obaveštajne agencije su, kao i druge evropske službe, više puta upozorile na pretnju mladih muslimana koji odlaze da bi se borili u Siriji i Iraku, kao i da po povratku u zemlju postoji mogućnost da izvrše napade.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.