Hakovani računi korisnika “Britiš ervejza”

Izvor: RTS, 29.Mar.2015, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakovani računi korisnika “Britiš ervejza”

Hakeri napali nekoliko desetina hiljada računa redovnih korisnika "Britiš ervejza". Britanska avio-kompanija je zamrzla račune korisnika, kako bi rešila problem. Tvrdi da nije došlo do krađe ličnih podataka.
Avio-kompanija "Britiš ervejz" saopštila je da su korisnici upozoreni da privremeno neće moći da koriste popust na osnovu pređenih kilometara, prenosi Tanjug.

Kako je navedeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << problem se odnosi na samo mali deo od više miliona putnika, a sistem bi trebalo da bude normalizovan narednih dana.
"'Britiš ervejz' je primetio neovlašćenu aktivnost u vezi sa računima naših redovnih korisnika, koji su članovi ekskluzivnog kluba. Želimo da uverimo korisnike da u ovom trenutku nismo upoznati sa pristupom ličnim podacima unutar računa, uključujući prošle odlaske ili detalje o kreditnim karticama", rekao je portparol kompanije.
Hakeri su upad izvršili "putem automatskog procesa", koristeći informacije dobijene na internetu, u pokušaju da pristupe određenim računima, dodao je portparol.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.