Hajnc kečap neće se više zvati kečap u Izraelu

Izvor: Blic, 28.Avg.2015, 01:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hajnc kečap neće se više zvati kečap u Izraelu

Izraelsko Ministarstvo zdravlja naložilo je američkoj prehrambenoj kompaniji "Hajnc" (Heinz) da promeni etikete na kečapu koji prodaje u toj zemlji i da na njima umesto "kečap" napiše "dodatak jelima od paradajza".

Najveći konkurent "Hajnca" u Izraelu, tamošnja kompanija Osem, navodi da proizvod američke firme ne sadrži dovoljnu količinu paradajza da bi se zvao kečap, prenosi britanski javni servis BBC.

Osem je u januaru saopštio da je testirao "Hajncov" kečap >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da je otkrio da on sadrži 21 odsto koncentrata paradajza, dok prema izraelskim propisima mora sadržati 41 odsto.

Komentarišući proizvod koji kompanija prodaje u Izraelu, portparol "Hajnca" za Evropu je rekao da se reč "kečap" na engleskom nalazi na prednjoj strani boce, dok se na njenoj poleđini navode podaci o sadržaju proizvoda i hebrejski naziv proizvoda.

Portparol je napomenuo da izraelski standardi za kečap tek treba da budu usklađeni sa međunarodnim standardima prihvaćenim u Evropi i SAD.

"Originalni, kvalitetni recept za 'Hajncov kečap od paradajza' koji se prodaje u Izraelu primenjuje se u celom svetu i neće biti menjan", dodao je on.

"Hajnc" je počeo da proizvodi kečap 1876. godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Izrael: Bafetov Heinz ne može da se zove kečap

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 28.Avg.2015

Izraelsko Ministarstvo zdravlja naložilo je američkoj prehrambenoj kompaniji Heinz da promeni etikete na kečapu koji prodaje u toj zemlji..Izraelci traže da na njima umesto „kečap“ piše „dodatak jelima od paradajza“...Najveći konkurent Heinz u Izraelu, tamošnja kompanija Osem, navodi...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.