HRVATSKI PREMIJER ODBRUSIO SARAJEVU: Gledajte vi svoj posao, a mi ćemo svoj

Izvor: Kurir, 03.Jun.2015, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATSKI PREMIJER ODBRUSIO SARAJEVU: Gledajte vi svoj posao, a mi ćemo svoj

Spor je u tome što BiH optužuje neke hrvatske državljane za ratne zločine, a Hrvatska tvrdi da su te optužnice političke

ZAGREB - Vlada Hrvatske prihvatila je danas Predlog zaključka o saradnji s Bosnom i Hercegovinom u vezi pružanja pravne pomoći u krivičnim postupcima i izrazila "ozbiljnu zabrinutost" sadržajem pojedinih akata pravosudnih tela BiH, prenosi Hrvatska radiotelevizija.

Premijer Zoran Milanović je upozorio da Hrvatska više neće primati "političke >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << optužnice" za ratne zločine i poručuje komšijama "da gledaju svoj posao", a da će "Hrvatska gledati svoj". Pošto je hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić rekao da Zagreb dobija određene molbe čiji su sadržaji neprihvatljivi i vređaju pravni poredak drzave, Milanović je dodao i da su protivne nacionalnim interesima i da se mora jasno dati do znanja da se po njima neće postupati.

Vlada u Zagrebu je, naime, upozorila da iz BiH dolaze pravni akti koji terete hrvatske građane kao aktere u postupcima koji se u BiH vode zbog ratnih zločina i drugih povreda humanitarnog prava.

"Posle 20 godina, političke optužnice nećemo dopustiti. Ako je neko za nešto konkretno odgovoran, takvima se može suditi i u Hrvatskoj, ali političke optužnice Hrvatska neće više primati i na to preventivno upozoravam, pre svega susede - neka gledaju svoj posao, a mi ćemo gledati svoj posao", zaključio je hrvatski premijer.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.