HRVATSKA SE NAORUŽAVA: Stiglo još 11 američkih helikoptera OH-58D kajova vorior (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 03.Dec.2016, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATSKA SE NAORUŽAVA: Stiglo još 11 američkih helikoptera OH-58D kajova vorior (VIDEO)

Uz ranije isporučenih pet helikoptera, današnjom pošiljkom završena je isporuka svih 16 helikoptera OH-58D „kajova vorior“, kojima će biti opremljena eskadrila helikoptera u bazi Zemunik Uz ranije isporučenih pet helikoptera, današnjom pošiljkom završena je isporuka svih 16 helikoptera OH-58D „kajova vorior“, kojima će biti opremljena eskadrila helikoptera u bazi Zemunik, saopštilo je Ministarstvo odbrane Hrvatske. I ovoga puta helikopteri, ali i svi delovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i oprema, stigli su američkim avionom C-5 „galaksi“, prenosi „Jutarnji list“. Helikopteri OH-58D „kajova vorior“, koji će biti u sastavu eskadrile helikoptera 93. vazduhoplovne baze, proizvedeni su u razdoblju od 2010. do 2012. godine, a u operativnu upotrebu uvedeni su između 2012. i 2015. godine. U sastav HRV i PVO-a dolaze sa standardnim kompletom naoružanja, optičko-elektroničkim senzorima i sa radio-komunikacijskom i navigacijskom opremom. (Izvor: sputniknews.com)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Jedanaest američkih helikoptera dopremljeno u Zadar

Izvor: Vostok.rs, 04.Dec.2016, 10:38

Jedanaest preostalih helikoptera OH-58D „kajova vorior“ iz projekta opremanja Oružanih snaga Republike Hrvatske izvidničko-borbenim helikopterima, uz podršku vlasti i Oružanih snaga SAD, dopremljeno je u hrvatsku vazduhoplovnu bazu u Zadru.. . Uz ranije isporučenih pet helikoptera, ovom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.