HRT se izvinjava porodici Aleksandre Zec i javnosti

Izvor: N1 televizija, 08.Dec.2016, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRT se izvinjava porodici Aleksandre Zec i javnosti

Hrvatska radiotelevizija uputila je izvinjenje porodici Aleksandre Zec i celokupnoj javnosti nakon što je javni servis emitovao prilog kojim se umanjuje tragedija koja je zadesila obitelj Zec.

Na jučerašnji dan 1991. godine dvanaestogodišnja Aleksandra Zec i njeni roditelji zverski su ubijeni u Zagrebu. Slučaj se godinama vukao po sudu i pokazao svu tromost i slabosti hrvatskog pravosuđa.

Iako u prilogu naglašavaju kako je slučaj, zbog tromog pravosuđa, naneo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << veliku štetu Hrvatskoj, urednici TV kalendara kažu kako je cela tragedija "medijski prenaduvana"

"Zbog površnosti hrvatskog pravosuđa tragedija porodice Zec nanela je veliku štetu Hrvatskoj. Taj tragični slučaj medijski je predimenzioniran do te mere da je u senci ostao podatak da je, osim Aleksandre Zec, još više 400 dece poginulo tokom velikosrpske agresije, a za šta takođe nikad niko nije odgovarao". rečeno je u TV kalendaru.

Vršilac dužnosti glavnog urednika HRT-a Miro Branković zatražio je da se u reprizama emisije prilog ne emituje u istom obliku kao i da se ukloni s mrežnih i multimedijskih platforma. Nažalost, uprkos tome u repriznom poslepodnevnom terminu ponovno je emitovan izvorni prilog.

"Zbog emitovanja neprimerenih tvrdnji o tragičnom stradanju Aleksandre Zec i drugih članova njene porodice i ponovnog emitovanja neprimerenog komentara Hrvatska radiotelevizija, u skladu s važećim unutrašnjim pravilnicima, u najkraćem roku će utvrditi odgovornost svih uključenih u pripremu spornog priloga", navodi se u saopštenju.

Hrvatska radiotelevizija ističe da neprimeren komentar izrečen u emisiju TV kalendar ne odražava stavove Hrvatske radiotelevizije, što je jasno i iz priloga koji su u povodu godišnjice stradanja Aleksandre Zec emitovani u svim drugim emisijama Informativnog medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.