HR: Haos na Markovom trgu, policija zarobila šatoraše

Izvor: Radio 021, 28.Maj.2015, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HR: Haos na Markovom trgu, policija zarobila "šatoraše"

Demobilisani borci koji mesecima protestuju u šatoru od jutros blokiraju Markov trg u Zagrebu.

Intervencija policije je počela, a "šatoraši" ušli u crkvu. Policija je blokirala ulaz u crkvu gvozdenom ogradom. Kako javlja Index.hr, oko 22h na Markov trg je stigla interventna policija pod punom opremom, a jedan od specijalaca je preko megafona saopštio okupljenima da imaju deset minuta da se raziđu, a ako to ne učine biće primorani da upotrebe silu.

"Šatoraši" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su ušli u crkvu, a pred policiju je izašao sveštenik. Policija ne može da uđe u crkvu jer im to branii Vatikanski ugovor. Oko Stare gradske većnice i okolnih ulica postavljene su barikade, tako da na Markov trg policija ne pušta nikoga.

Demobilisani borci traže razgovor sa hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, a iz Vlade Hrvatske je najavljeno da razgovora sa Milanovićem danas neće biti.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.