Grabar Kitarović: S Vučićem posle izbora

Izvor: N1 televizija, 26.Avg.2016, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabar Kitarović: S Vučićem posle izbora

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da će posle izbora u Hrvatskoj razgovarati s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o inicijativi dela ratnih veterana koji s njim žele da se sastanu.

"Verujem da ćemo nakon izbora i s novom hrvatskom Vladom, koja god to bila, naći načina da sednemo i s Vučićem i sa srpskom vladom, da pritom učestvuju i branitelji i udruženja civilnih žrtava, svi oni koji još traže svoje nestale, i da nađemo načine za rešavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bolnih pitanja koja su pre svega humanitarne prirode, naravno i pitanja potencijalnih optužnica", rekla je Grabar-Kitarović za Hrvatsku televiziju.

Predsednica Hrvatske je rekla da podržava predlog dela udruženja ratnih veterana da se smiri retorika između Srbije i Hrvatske i da se sastanu s Vučićem, ali i ocenila da predizborne kampanje nisu dobro razdoblje za rešavanje otvorenih pitanja, jer "antagoniziraju strane".

Zbog toga će, kako je rekla, sačekati da prođu izbori i nakon toga će razgovarati s premijerom Srbije.

Ona je pozvala hrvatske političare da se u kampanji "okanu populizma, teških izjava koje u budućnosti mogu ostaviti teške posledice".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.