Srbija na 78. mestu  u svetu po korupciji

Izvor: Blic, 24.Okt.2011, 03:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na 78. mestu u svetu po korupciji

U našem okruženju veći stepen korupcije od Srbije imaju samo Bosna i Hercegovina i Albanija, pokazuje indeks korumpiranosti, koji na veb portalu objavljuje međunarodna organizacija „Transparency international” (TI). Na svetskoj rang-listi, od ukupno 178 zemalja sveta, po korumpiranosti smo na 78. poziciji sa ocenom 3,5, po čemu smo uporedivi sa Grčkom, Tanzanijom, Malavijem i Peruom.

Svakoj zemlji je data >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << određena ocena na osnovu sagledavanja prikupljenih podataka. Maksimalna, najbolja ocena je 10, koju nema nijedna država, što znači da je korupcija svuda prisutna. Najvišu ocenu, odnosno najmanje korupcije od svih posmatranih zemalja u svetu ima Danska i iznosi 9,3. Što je ocena niža, to je stepen korumpiranosti veći, tako da poslednju i najgoru poziciju drži Somalija sa ocenom 1,1. Na internet adresi TI (www.transparency.org) mogu se videti stanje, analize, poređenja, objašnjenja i stepen korupcije u svetu. Čak šest evropskih zemalja spada u deset najmanje korumpiranih.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srbija 78. u svetu po korupciji

Izvor: B92, 24.Okt.2011

Beograd -- Na svetskoj listi, od ukupno 178 zemalja, po korumpiranosti smo na 78. poziciji sa ocenom 3,5, po čemu smo uporedivi sa Grčkom, Tanzanijom, Malavijem i Peruom...U našem okruženju veći stepen korupcije od Srbije imaju samo Bosna i Hercegovina i Albanija, pokazuje indeks korumpiranosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.