Goreo toranj u Abu Dabiju, 13 povređenih

Izvor: Mondo, 30.Avg.2016, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goreo toranj u Abu Dabiju, 13 povređenih

Najmanje 13 ljudi je povređeno danas u požaru koji je izbio u jednom oblakoderu u izgradnji u centru Abu Dabija, javljaju lokalni mediji.

Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock

Deset povređenih su pripadnici vatrogasnih i drugih spasilačkih službi, navodi se u saopštenju koje je objavila državna novinska agencija Emirata WAM, a preneo je Rojters.

Više od dva sata vatrogasne ekipe, u pratnji helikoptera, pokušavale su da ugase požar u oblakoderu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << visokom 28 spratova, tvrde svedoci.

A Fire Has Erupted Close To The Beach Rotana In Abu Dhabi https://t.co/Po3X8KLv5lpic.twitter.com/t1nltxBlaJ

— Lovin Dubai (@lovindubai) August 30, 2016

Prema navodima svedoka, osoblje zaduženo za zaštitu građana pomoglo je u evakuciji građevinskih radnika iz te zgrade, kao i gostiju i osoblju u susednom luksuznom hotelu, koji su prošli bez ozbiljnih povreda.

Oblak crnog dima, kako dodaju, uzdizao se sa gornjih 20 spratova.

Požar u skoro završenoj poslovnoj zgradi je poslednji u nizu od najmanje pet požara u visokim zgradama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u prethodnih 18 meseci, prenosi Rojters.

Ranije ovog meseca, vatra je oštetila deo višespratnice u izgradnji u Dubaiju, a u julu se zapalila stambena zgrada od 75 spratova u okrugu Marina.

Tokom dočeka Nove godine požar je progutao jedan hotel u Dubaiju, a u februaru 2015. godine požar je izbio u zgradi od 79 spratova u ovom emiratu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

POŽAR U ABU DABIJU Vatra guta toranj od 28 spratova, gosti hotela bežali u panici

Izvor: Blic, 30.Avg.2016

Požar je danas zahvatio toranj od 28 spratova u izgradnji u Abu Dabiju, posle serije od najmanje pet sličnih incidenata u soliterima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u poslednjih 18 meseci...Crni dim podigao se iznad skoro završene komercijalne zgrade u glavnom gradu Emirata, a vatrogasci pokušavaju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.