Gerasimov: Pratimo 24 časa dnevno situaciju oko Mosula iz kosmosa

Izvor: Vostok.rs, 20.Okt.2016, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gerasimov: Pratimo 24 časa dnevno situaciju oko Mosula iz kosmosa

Rusija 24 časa prati situaciju u području Mosula i tok operacije blokiranja militanata terorističke organizacije DAEŠ u tom gradu, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov.

„Mi 24 časa dnevno pratimo situaciju u području Mosula i tok operacije blokiranja militanata DAEŠ-a u tom gradu. Tamo su poslati aparati za kosmičko izviđanje i u neposrednoj blizini područja radi više od 10 naših vazdušnih izviđačkih sredstava, uključujući dronove“, rekao je general Gerasimov.

On je naglasio da nakon čitave galame na zapadnim televizijama o operaciji u Mosulu treba razumeti da sama operacija u suštini još nije ni počela.

„Osnovna pažnja Rusije je usredsređena na moguće pokušaje militanata da se probiju iz iračkog Mosula i napuste grad u pravcu Sirije“, prokomentarisao je tok operacije za oslobađanje iračkog grada Mosula načelnik Generalštaba Rusije.

On je rekao da se Rusija nada da predstavnici međunarodne koalicije na čelu sa SAD shvataju posledice slobodnog kretanja bandi DAEŠ-a. „Teroriste ne treba terati, već ih likvidirati na licu mesta“, rekao je Gerasimov. Još nema podele na opoziciju i Nusra front „Više od 24 časa ruska i sirijska avijacija ne izvode napade na teroriste u području Alepa, ali nikakvo odvajanja pripadnika opozicije od militanata Nusra fronta se ne primećuje“, rekao je Gerasimov novinarima.

Prema njegovim rečima, teroristi nastavljaju sa intenzivnim granatiranjima stambenih četvrti u Alepu. SAD u Siriji još uvek nisu napravile nijedan korak u borbi protiv međunarodnog terorizma, dodao je ruski general. „Sa vojne tačke gledišta, lokacija i reljef u području iračko-sirijske granice omogućavaju snagama koalicije da napokon u praksi dokažu svoju privrženost borbi protiv međunarodnog terorizma, za razliku od Sirije, između ostalog u Alepu, gde do danas američki partneri nisu uspeli da naprave nijedan korak u tom pravcu“, rekao je Gerasimov.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.