Izvor: Blic, 01.Okt.2016, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Georgijeva pred Generalnom skupšštinom UN u ponedeljak

Najnoviji kandidat za mesto generalnog sekretara UN, evropska komesarka Kristalina Georgijeva iz Bugarske, pojaviće se u ponedeljak pred Generalnom skupštinom UN kako bi odgovarala na pitanja zemalja članica.

Georgijeva je ušla u trku za izbor naslednika Ban Ki-muna nakon što je bugarski premijer Bojko Borisov u sredu saopštio da vlada umesto dotadašnjeg bugarskog kandidata, šefice UNESCO Irine Bokove, sada daje podršku Georgijevoj, preneo je AP.

Sledeći krug >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << glasanja u UN biće održan 5. oktobra.

Pročitajte još

Za sada vodi bivši portugalski premijer Antonio Gutereš, dok je kandidat Srbije Vuk Jeremić na drugom mestu prema preseku glasova posle četvrte runde glasanja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Intervju: Bugarka Kristalina Georgijeva se oseća spremnom da vodi UN

Izvor: Beta, 01.Okt.2016

Kristalina Georgijeva, za sada najnovija kandidatkinja pred izbor novog generalnog sekretara UN, priznaje da se kasno uključila u trku, ali naglašava da je spremna da postane prva žena na čelu Ujedinjenih nacija.Sa 63 godine, ta bugarska ekonomistkinja, potpredsednica Evropske komisije odgovorna...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.