Gabrijel siguran da će Makron biti predsednik

Izvor: Blic, 23.Apr.2017, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gabrijel siguran da će Makron biti predsednik

Nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel saopštio je večeras da je siguran da će Emanuel Makron biti izabran za predsednika Francuske u drugom krugu 7. maja.

Gabrijel je, takođe, pozdravio rezultate projekcija prema kojima centrista Makron vodi ispred kandidata krajnje desnice Marin le Pen, preneo je AFP.

Prema rezultatima istraživanja više instituta, Makron je u prvom krugu glasanja osvojio od 23 do 24 odsto glasova, dok je Le Pen dobila nešto manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - od 21,6 do 23 odsto glasova.

Prvi delimični zvanični rezultati pokazuju da Le Pen vodi sa skoro 25 odsto glasova,a agencije napominje da su ovo rezultati sa glasačkih mesta u većinom ruralnim mestima koja naginju desnici, dok se glasovi iz urbanih delova, koji naginju levici, broje kasnije.

Kako navodi AP, Le Pen i Makron po svemu sudeći, idu u drugi krug 7. maja, pošto su ostali kandidati priznali poraz.

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je rezultate na osnovu prebrojanih 39 odsto glasova koji pokazuju da je Le Pen osvojila 24,38 odsto glasova, a Makron 22,19.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nemački ministar spoljnih poslova siguran u Makronovu pobedu

Izvor: BKTV News, 24.Apr.2017, 09:28

Nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel saopštio je da je siguran da će Emanuel Makron biti izabran za predsednika Francuske u drugom krugu 7. maja...Gabrijel je, takođe, pozdravio rezultate projekcija prema kojima centrista Makron vodi ispred kandidata krajnje desnice Marin le Pen, preneo...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.