Francuski Nacionalni front suspendovao Žan Mari Le Pena

Izvor: Blic, 04.Maj.2015, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski Nacionalni front suspendovao Žan Mari Le Pena

Francuska ekstremno desničarska stranka Nacionalni Front suspendovala je danas članstvo njenog osnivača Žan Mari Le Pena, prenosi Rojters.

Stranka koju sada vodi ćerka osnivača Marin Le Pen, sazvaće kongres stranke na kome će zatražiti da se osnivaču oduzme titula doživotnog počasnog predsednika, saopštio je Nacionalni front.

Disciplinska komisja stranke pozvala je danas Žan Mari Le Pena koji je ponovio svoje antisemitske i stavove o Drugom svetskom ratu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Žan Mari Le Pen će tako biti suspendovan iz stranke pre kongresa Nacionalnog fronta, koji će se održati za tri meseca.

Njegova kćerka Marin Le Pen, koja se sada nalazi na čelu stranke želi da ga ućutka, prenosi AP.

"Mislim da on ne bi više trebalo da govori u ime Nacionalnog fronta", rekla je Marin le Pen juče na francuskog televiziji iTele.

Ona se, imajući u vidu predsedničke izbore 2017. godine, bori da transformiše ovu stranku i fokusira se na tradicionalne stranačke teme, kao što su imigracija i bezbednost.

Ankete pokazuju da podrška njenoj ekstremno desničarskoj partiji raste.

Žan-Mari Lepen (86), osnovao je stranku još 1972. godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Francuski Nacionalni front suspendovao Žan Mari Le Pena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2015

Francuska ekstremno desničarska stranka Nacionalni Front suspendovala je danas članstvo njenog osnivača Žan Mari Le Pena, prenosi Rojters...Stranka koju sada vodi ćerka osnivača Marin Le Pen, sazvaće kongres stranke na kome će zatražiti da se osnivaču oduzme titula doživotnog počasnog predsednika,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.