Francuske vlasti: Evakuacija migranata iz kampa u Kaleu počinje u ponedeljak

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2016, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuske vlasti: Evakuacija migranata iz kampa u Kaleu počinje u ponedeljak

Evakuacija migranata iz kampa "Džungla" u francuskom gradu Kaleu, u kojem je smešteno više hiljada ljudi, počeće u ponedeljak ujutro i trajaće nedelju dana, saopštili su francusko ministarstvo unutrašnjih poslova i lokalne vlasti.

Kamp "Džungla", u blizini obale Velike Britanije, formiran je u proleće prošle godine zbog povećanog migrantskog talasa u Evropi i u njemu je boravilo između 5.700 i 10.000 ljudi, a jedan njegov deo već je uklonjen u martu.

Francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev rekao je ranije da je vlada obezbedila smeštaj za raseljavanje izbeglica iz kampa i da je njegovo zatvaranje "neminovno".

On je naveo da će migranti biti raseljeni širom Francuske i obećao da će poštovati humanitarne standarde.

Kamp u Kaleu postao je simbol teškoća migrantske krize i magnet za one koji su želeli da se domognu Velike Britanije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.