Francuska za  ekonomsku vladu evrozone

Izvor: RTS, 31.Avg.2015, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska za "ekonomsku vladu" evrozone

Francuski ministar ekonomije Emanuel Makron zatražio je jaku "ekonomsku vladu" evrozone sa svojim budžetom, tvrdeći da će očuvanje zajedničke valute zahtevati finansijske transfere iz njenih najjačih ekonomija.
Emanuel Makron je u intervjuu za nemački list Zidojče cajtung rekao da komesar sa širokim ovlašćenjima treba da bude na čelu "ekonomske vlade" koja bi mogla da osigura finansijske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << transfere za zemlje u krizi ili da pomogne reforme, navodi Tanjug.

Zemlje koje koriste evro trebalo bi da deo svojih prihoda daju u zajednički budžet, rekao je Makron.
Nemačka, najjača evropska ekonomija, snažno se protivi formiranju takve vrste unije.
Makron, međutim, kaže da, ako članice evrozone nastave da se protive "svakom obliku finansijskog transfera" u toj zoni, "može da se zaborave i evro i evrozona".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.