FOTO, VIDEO: Vatra proždire Kaliforniju, angažovano 9.000 vatrogasaca

Izvor: Radio 021, 03.Avg.2015, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO, VIDEO: Vatra "proždire" Kaliforniju, angažovano 9.000 vatrogasaca

Šumski požar koji već peti dan hara podnožjem priobalnih planina i kanjonima severne Kalifornije, udvostručio je površinu koju je zahvatio i za sobom ostavio 20-ak izgorelih kuća i na hiljade raseljenih stanovnika.

Požar koji je spržio 21.853 hektara istočno od grada Lover lejka, bio je najžešći od postojećih 21, protiv koji se bori 9.000 vatrogasaca. U odvojenom požaru, koji je izbio u blizini granice sa Oregonom, u četvrtak, poginuo je jedan šumar, ali je požar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u blizini Lejk kauntija bio najviše destruktivan.

Portparol kalifornijskog Ministarstva za šume i zaštitu od požara Danijel Berlant je rekao da je u pitanju požar koji se jako brzo širi. Do nedelje uveče plamen je zahvatio još 7.000 jutara duž istočnog dela severne obale. Pošto je uništila 24 kuće i 26 pomoćnih zgrada prošle nedelje, vatra je nastavila da ugrožava još 6.300 objekata, zbog čega su morali da budu zatvoreni delovi dva autoputa.

Više od 12.000 ljudi dobilo je naređenje za evakuaciju, dok su borci sa vatrom uspeli, u protekla dva dana, da zadrže samo pet odsto požara od daljeg širenja. Oko 2.700 vatrogasaca bori se protiv najvećeg Roki požara, što čini trećinu raspoloživih kapaciteta.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.