FOTO: Papa održao misu pred milion vernika

Izvor: Radio 021, 07.Jul.2015, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Papa održao misu pred milion vernika

Papa Franja pozvao je vernike da poštuju različitosti u misi na otvorenom u ekvadorskoj prestonici Kito, na kojoj se okupilo gotovo milion ljudi.

Osim toga, papa je vernicima apelovao da se okrenu hrišćanskim korenima. "Ogromno bogatstvo različitosti udaljava nas od iskušenja diktatura, ideologija i sektaštva", poručio je poglavar Rimokatoličke crkve.

Papa je, takođe, podestio na, kako je rekao, krik za slobodom, tokom borbe za nezavisnost protiv evropskih sila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pre 200 godina. "To je bio krik koje je potekao iz dubine svesti, zbog nedostatka slobode, izrabljivanja i pljački", rekao je papa Franja i pozvao vernike u Južnoj Americi da se okrenu Jevanđelju.

Misi u centralnom gradskom parku prisustvovao je i ekvadorski predsednik Rafael Koreas kojim je poglavar Rimokatoličke crkve privatno razgovarao juče oko pola sata, ali tema njihovog razgovora nije objavljena.

Papa Franja iskoristio je jučerašnju prvu misu u Ekvadoru, u najvećem gradu Ekvadora i važnoj luci Gvajakil da bi zatražio podršku u svojim naporima da dopre do katolika koji osećaju da su "odbačeni" (razvedeni, život u grehu itd.) od Crkve uoči okupljanja biskupa u Vatikanu u oktobru.

Siromaštvo je glavna tema na papinoj turneji koju je započeo u Ekvadoru, a uključuje i Boliviju i Paragvaj. Sve tri latinomameričke zemalje koje posećuje papa Franja su većinom katoličke i označene su kao zemlje sa dugom istorijom siromaštva i nejednakosti koje, uglavnom, pogađa starosedelačko stanovništvo.

Katolici iz Latinske Amerike, uprkos rastućoj popularnosti evangelističke crkve u poslednjih nekoliko godina, čine konglomerat od 1,2 milijarde vernika.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.