(FOTO) PUTIN DAO 7 GOLOVA NA SVOJ ROĐENDAN: Igrao hokej protiv zvaničnika i tajkuna

Izvor: Kurir, 07.Okt.2015, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) PUTIN DAO 7 GOLOVA NA SVOJ ROĐENDAN: Igrao hokej protiv zvaničnika i tajkuna

Putinov tim pobedio sa 15 prema 10, a utakmicu prenosila uživo i ruska televizija.

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin proslavio je danas svoj 63. rođendan na ledu. Ruski lider je igrao hokej sa zvezdama Noćne hokejaške lige (NHL) protiv ekipe sastavljene od ruskih zvaničnika i tajkuna.

"Putin će, tradicionalno, igrati hokej na ledu sa svojim starim prijateljima - poznatim hokejašima veteranima i igračima NHL-a, koji sutra počinju sezonu", saopšteno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz Kremlja pre utakmice.

Kako prenosi AP, Putin je dao sedam golova za svoju ekipu, u kojoj su bile hokejaške legende Vjačeslav Fetisov i Pavel Bure. U protivničkom timu su bili ministar dobrane Sergej Šojgu kao i Putinovi bliski prijatelji, tajkuni Genadij Timošenko i Arkadij Rotenberg.

Obojica su se prošle godine našli na udaru sankcija koje je Zapad uveo Rusiji zbog pripajanja Krima. Putinu je nakon meča, koji je završen rezultatom od 15 prema 10 u korist predsedničkog tima, uručen pobednički pehar kao i medalja u znak zahvalnosti za doprinos hokeju u Rusiji.

Utakmicu, odigranu u areni Šajba u Sočiju, prenela je uživo ruska televizija. Ruski predsednik je više puta učestvovao u mečevima NHL-a, a poslednji put je to učinio na gala meču u maju kada je protivničkom timu zabio osam golova. Prošle godine, Putin je proslavio rođendan u sibirskoj divljini, daleko od naseljenih oblasti.

U Moskvi, Putinov klub fanova je na društvenim mrežama organizovao izložbu portreta ruskog predsednika prikazanog u vidu raznih realnih i fiktivnih ličnosti, poput Če Gevare, Deda Mraza, Bude...

U Groznom, glavnom gradu Čečenije, zvaničnici su u čast Putinovog rođendana priredili fudbalsku utakmicu sa veteranima italijanske lige uz slogan ''Najboljem predsedniku. Srećan rođendan''.

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.